Bu site kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerez kullanmaktadır. Detay için tıkla!
X

Beşiktaş-Kabataş Üniversitesi kuruluyor

2886 kez okundu
25 mart 2016 cuma

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ve Fenerbahçe Üniversitesi'ne YÖK tarafından izin çıktığını duyurduğumuz haberimizde diğer iki büyük kulüpten de benzer girişimler gelebileceğini belirtmiştik. Ve beklenen duyuru önce Beşiktaş'tan geldi. BJK ve Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın yaptığı ilk toplantıda, Beşiktaş-Kabataş Üniversitesi'nin kuruluşu için ilk adım atıldı.     

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Feraye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil, Erdal Torunoğulları, Hakan Özköse ve Erdal Karacan ile iletişim danışmanı Rıdvan Akar'ın katıldığı toplantıda, Beşiktaş-Kabataş Üniversitesi'nin 2019 yılında faaliyetlere başlaması hedefi kamuoyuna duyuruldu.     

İkinci başkan Çebi üniversitenin kuruluşuyla ilgili ilk genel kurul toplantısının yapıldığını duyururken, "Kurulacak üniversitede hangi fakültelerin olacağı ve bunları maliyetleri ile yer tahsisleri konusunda görüşmeler yaptık. Beşiktaşlı duruşuyla yetişecek gençler için üniversite kapısını açmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu olarak bu konuda irade ortaya koyduk. Hayırlı olsun" dedi.

Yeşil sahalardaki rekabetin üniversitelere taşınmasının Türk eğitim ve spor hayatına da katkı sağlayağına şüphe yok.