2447 kez okundu
16 nisan 2015 perşembe
2002 yılında girişimci kimliğiyle tanınan Fethi Şimşek tarafından Beykoz Kampüsünde 100 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Doğa Kolejleri, bugün Türkiye genelinde 70 bin öğrencisi olan ulaşan bir eğitim kurumuna dönüştü.
Şubat ayında kurucu genel müdür Uğur Gazanker’den CEO’luğu devralan Bünyamin Çelikten; Doğa Kolejleri’nin eğitim dünyasına sağladığı katkıları ve yeni dönmedeki açılımlarını Mehmet Ufuk’un soruları eşliğinde Yeni AKİT’e anlattı.
Çelikten, Doğa Kolejleri’nin 100 öğrenciden 104 kampüslü dev bir yapıya dönüştüğünü belirterek, ’’Kurumunuz, Türkiye genelinde istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümeye devam edecek’’ mesajı verdi.
Doğa Koleji olarak hedeflerinin kurumsal ortakları, velileri, öğrencileri ve öğretmenleriyle her zaman gurur duyulacak kaliteli hizmetler vermek olduğunu söyleyen Çelikten, ‘’Bize her yerden davet var. Ancak her yeni adresimize kalitemizle gitmek için titiz bir yaklaşım içindeyiz. Eylül ayında 12 yeni kampuste eğitim-öğretime ilk merhaba denilecek. 10 kampus, 70 bin öğrenci ve 6.500 öğretmenimizle Türkiye’nin en büyük kolejiyiz. Artık dengeli ve istikrarlı büyümek istiyoruz” dedi.
İşte Çelikten’in değerlendirmesiyle Doğa Koleji hakkında merak edilenler
Okulunuz hangi tarihte açıldı, öğrenci kapasitesi nedir?
2002 yılında açılan Doğa Kolejleri bugün 70 bin öğrencisiyle eğitim faaliyetlerine devam ediyor.
Bu yıl yeni kampüs açma düşünceniz var mı
Türkiye’nin ulaşılması en zor bölgelerine eğitim hizmeti götürme hedefinde büyük adımlar atıyoruz. 2014-2015 yılında 106 kampüsümüzde, 6 bin öğretmenimizle, 60 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Şu an istihdam, kampüs ve öğrenci sayımızla dünyanın en büyük eğitim kurumları arasında 3. sırada yer alıyoruz. Bir sonraki yıl 150 kampüsümüzde 100 bin öğrencimize eğitim vereceğiz. Hedefimiz 5 yıl içinde Doğa Koleji’nin eğitim sektöründe dünyanın en büyük ve en değerli eğitim markası olması. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılara baktığımda, ekibimle birlikte bu hedefe ulaşacağımıza inancım tam.
2014 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre başarı oranınız nedir?
TEOG’da, 42 öğrencimiz sınavlarda tüm soruları doğru yanıtladı ve okul ortalaması en yüksek okul biz olduk, Askeri Lise Sınav birincisi yine bizim öğrencimiz oldu. Biliyorsunuz Doğa 2009 yılından bu yana son 5 yılın SBS şampiyonu. Akademik başarımız bir seneye mahsus bir tesadüf değil. Aynı şekilde yüksek öğretim yerleştirme sınavlarında da yıllardır öğrencilerimiz büyük başarılar elde ediyor. 2014 YGS'de 6 puan türünde okul ortalamalarında Türkiye birincisi olduk. Size daha da kritik önemde bir bilgi vermek istiyorum, geçtiğimiz yıl ilk beş tercihine yerleşen öğrencilerimizin oranı yüzde 85’di. Bu inanılmaz bir başarı. Tüm bunları alt alta yazdığımızda akademik başarılarımızın benzeri olmayan bir üstünlük gösterdiğini görüyoruz.
Fiyat skalanız nedir? Erken kayıt yaptırmanın avantajları nelerdir?
Doğa, Uzay, Teknoloji, Bilim, Oxford, Bilişim konsept kampusleriyle eğitim dünyasında farkını ortaya koyan Doğa Koleji’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü fiyat politikaları doğrultusunda her yıl enflasyon oranında artış yapılıyor.' Öğrenci sayımızı artırarak fiyat artışını velilere yansıtmamaya çalışıyoruz. Doğa Koleji olarak 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde fiyatlar Anaokulu 19.000 lira, İlkokul 20.000 lira , Lise 22.250 lira olarak belirledik. Erken kayıt avantajından yararlanarak Doğa Koleji’ne kayıt yaptıran öğrenciler; anaokulunda Çocuk Üniversitesi, ilkokulda bireysel eğitim modeli, konsept kampuslerde uzmanlaşarak branşlaşan eğitim müfredatı, uluslararası standartta yabancı dil bilgisi, Öğrenci Meclisleri ile okul yönetiminde söz sahibi olma imkanından faydalanabiliyorlar. Ayrıca t-MBA eğitim modeli ile yetenek ve eğilimler doğrultusunda üniversiteye hazırlık, uluslararası projelere ve yarışmalara katılarak kendini geliştirme, yurtdışı gezileri ve kampları ile ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ fırsatına da sahip oluyorlar. Erken kayıt avantajından yararlanarak Doğa Koleji’ni seçen veliler ise güçlü veli-öğrenci-öğretmen sistemi sayesinde çocuklarının eğitiminde daha bilinçli ve etkin bir rol üstleniyorlar. Bünyamin Çelikten, kayıt sürecinden de oldukça memnun görünüyor ve ekliyor: yeni kayıtlarımıza baktığımızda bize en büyük desteği velilerimizin verdiğini görüyoruz. Velilerimiz bizi diğer velilere tavsiye ediyor. Neden? Çünkü memnunlar, çocukları çok iyi eğitim alıyor, mutlu, başarılı sosyal bireyler olarak yetişiyorlar, dünya çapında başarılara imza atan bir vizyonun parçası oluyorlar.''
Öğrencilerinizin sınavlara nasıl hazırlanıyor?
Doğa Kolejii öğrencileri, sadece akademik anlamda değil sporla, sanatla ve sosyal organizasyonlarla hayata hazırlanan bireyler oldu ve oluyor. Doğa Koleji’nde, Beykoz Kampüsü’nü model alarak bir eğitim felsefesi oluşturuldu. Doğa konseptli eğitim Modeli. Ortaokulda bu model, bir adım daha atılarak SOES'e dönüştürüldü. Doğa Koleji'nin ortaokul öğrencilerine verilen temel derslerin yanında onları dünya vatandaşı haline getirecek SOES uygulamasına tüm kampüslerinde yer veriliyor. Böylece Doğa ile 7. ve 8. sınıflar için geliştirilen SOES “Eğitim Koçluğu” bu sistemin temelinde yer alıyor. Lisede bu model t-MBA ile destekleniyor. Yani lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA programı. Sadece Doğa Koleji Liseleri’nde uygulanan ve Londra Ticaret ve Sanayi Odası’ndan onaylı t-MBA Eğitim Modeli kapsamında, yarının gençleri akademik, sosyal, sanatsal ve sportif hayata donanımlı bir şekilde hazırlanırken iş dünyası ve kariyer yolları konusunda da bilinçleniyor.
Veliler DOĞA’yı Neden Seçiyor?
Çelikten’e göre, veliler Doğa’yı öncelikle akademik sebeplerle seçiyor. Çocukların okula severek gelmesi, bireysel gelişime önem verilmesi, öğretmen – veli – öğrenci arasındaki iletişimin kuvvetli olması, pedagojik ve rehberlik desteği, İngilizce eğitim ve seviyesinin iyi olması veli nezdinde en önemli özelliklerimiz diyen Çelikten, ’’Sosyal aktivitelerin çeşitli olması, çocuğun sosyal kalabilmesi, teknolojinin iyi kullanılması ve sınıfların ve kampüslerin tasarımları güçlü yönlerimiz. Ancak; okullarımızın farklı konseptlerde kampüslerinin olduğunu, konseptlerin okullara göre değişim göstereceğini bilmediğinde mutsuzluk yaşayabiliyorlar. Bu sebeple kampanyalarda her olanağın her kampüste var olduğu fikrinin oluşmamasına özen gösterilmiş, kampüs imkanları akademik sonuçların gücü üzerinden genel hatlarıyla hissettirilmeye çalışılmıştır’’ mesajı veriyor.
Bu Kampüsler Farklı
TEKNOLOJİ KONSEPTLİ KAMPÜSLER
Teknoloji Konseptine Sahip Kampüslerde öğrenciler; Bilgisayar Laboratuvarı, Ipad Sınıfı, 3D Laboratuvarı, Düşler Atölyesi, Dijital Fotoğrafçılık Stüdyosu, Kurgu Odası, Reji Odası, TV Stüdyosu gibi alanların teknik imkânlarından yararlanarak derslerini işliyor. Bu alanlara özgü mesleki deneyimler elde edilirken, gelişen teknolojinin günlük hayata entegrasyonu da sağlanmış oluyor.
BİLİM KONSEPTLİ KAMPÜSLER
Doğa Koleji Bilim Okulu “bilime dokunan eğitim” kavramını hayata geçirerek klasik eğitim anlayışının ötesine geçiyor. Öğrenciler bilimin verdiği heyecanı yakalayarak, farklı bakış açıları geliştirerek, deneyimleyerek ve gözlemleyerek yetişiyor.
OXFORD KONSEPTLİ KAMPÜSLER
Doğa Kolejinin vizyonu Oxford University Press tecrübesiyle buluşuyor. Oxford ve Pearson gibi İngilizce konseptli okullarda ise kişisel iletişim becerilerinden, İngilizce modülleri ve İngilizce branş dersleri ile öğrencileri daha okul yıllarında iş hayatına hazırlayacak bilgi ve terminolojinin müfredata entegre edilen proje çalışmaları oluşturuluyor
BİLİŞİM KONSEPTLİ KAMPÜS
Geçtiğimiz aylarda Intel ile bir işbirliğiyle Tuzla kampüsünde yeni bir konsept olan Bilişim konseptinin startı verildi. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayacak olan Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nde kullanılacak eğitim materyalleri, Doğa Koleji öğrencilerine dijital ortamda etkileşimli bir eğitim ortamı sunarak; öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarının arttırılmasını sağlamak amacıyla dijital ortama taşınacak. Böylece zenginleştirilen içeriklerle öğrencilere standartların dışında bir eğitim ortamı sağlanacak. Bünyamin Çelikten, “Doğa Koleji ve Intel işbirliğiyle öğrencilerimiz sadece teknolojiyi doğru kullanmayı değil, teknolojiyi üretmeyi de öğrenecekler. Öğrencilerimizden uzun vadede değil, birkaç yıl içerisinde dünyada etki oluşturacak proje ve çalışmalar bekliyoruz. Doğa Koleji, vizyon ve misyonu itibarıyla eğitimin yapı taşlarından biri olduğuna inandığı teknoloji tarafında, Dünya teknoloji lideri olan Intel ile ortak hareket ederek, eğitimde teknolojinin kullanılması konusunda inovatif çözümler üretecektir” dedi.
Doğa Kolejleri Künye
70.000 öğrenci
103 kampüs
3897 öğretmen
1.895 yönetici ve idari kadro
5.792 çalışan
Bünyamin Çelikten Kimdir?
1978’de Kütahya’da doğdu. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü tamamladıktan sonra eğitim yönetiminde yüksek lisans yaptı. 2002’de yolu Doğa Koleji’yle kesişen Çelikten, çeşitli departmanlarda görev aldı. 2010-2015 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Bünyamin Çelikten 20 Şubat’ta ise Doğa Koleji CEO’su olarak atandı.
Doğanın son bir yılda sağladığı başarılardan birkaçı
2015 Globed Mathletics Chellenge'de Birincilik
2014 GEF (Global Education Festival) kısa film yarışmasında Dünya Birinciliği
2014 TEOG'da 42 tam puanla Türkiye Şampiyonluğu
2014 Askeri Lise Sınavı'nda 100 Tam Puan
2014 Uluslararası Kompozisyon Yarışması’nda Onursal Mansiyon Ödülü
2014 Math League matematik yarışmasında 3 kategoride Dünya 1.’liği
2014 YGS'de 6 puan türünde Türkiye Şampiyonluğu
2014 YGS- LYS (2013) sonuçlarına göre en başarılı okul ortalaması
2014 Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda Türkiye 1.’liği
Kurumun ilerleyen dönemde var olan kalite seviyesiyle yetinmeyerek daha ileriye gitmeyi hedefleyen bir süreç içerisinde olduğunu söyleyen Bünyamin Çelikten, “Öğrencilerimize eğitim verirken hiç şüphesiz ki eğitim kadromuz ve sonrasında velilerimizin de mutluluğunu çok önemsiyoruz. Memnuniyet çalışmalarımız, Ar-Ge ekiplerimizin yaptığı araştırmalar ve insan kaynakları yatırımlarımızla eğitim sektörünün en önemli kurumlarından olmaya devam edeceğiz” diyerek hedeflerini açıkladı.
http://www.yeniakit.com.tr/haber/burasi-universite-gibi-62450.html
Etiketler: