5645 kez okundu
21 eylül 2015 pazartesi
Edebiyat tutkunu herkes Tezer Özlü'yü bilir. Özellikle de bu topraklarda yaşıyorsa...
Özlediğimiz bu güzel insandan bazı çok özel alıntıları size listelemek istedik...

"Haykırmak istediğim çok şey var. Büyük kayıplar yıkacak değil bizi. Açıkça birbirimizle konuşamıyorsak ben ağlamak, bağırarak ağlamak için bahçenin yeşillikleri gerisindeki odama geçiyorsam, biliyor musun, ne güzel ağıtlar içinde uyuyakalmak ? "

"Her gidiş, her yolculuk, kendi “benimin” bilinmeyenine doğru, bilmek için bir iniştir."

"Sınırları tanıyan, benimseyen, bu sınırlara uyum gösteren hiçbir insan, karşı çıkmanın sonundaki bireysel bağımsızlığa erişemeyecek. Hem karşı çıkıp, hem de sınırlarda yaşayan insan, yaşamı boyunca çıkmazından sıyrılamayacak."

"Bütün günlerini içerek geçiren, gene de çalışabilen insanları hep kıskanırım. Belli ki sarhoşluk içinde yeryüzüne dayanmak daha kolay."

"İnsan ne denli derin düşünebiliyorsa, sevgisi o denli derindir. O denli doyumsuzdur. Ve acısı da o denli büyük. Yaşam acısı."

"Eski aşklara dönemezsin, ama eski kitaplara dönebilirsin. (Kitapların ölmezliği buradan mı gelir?) Bu nedenle yıllar var ki yalnız eski aşklarımız okuyorum."

"Akıl hastası olmaktan korkmak,akıl hastası olmaktan daha güç bir durum.Çünkü korkular sürekli.Tedirginlikler sürekli. "

"Yatıyoruz. O istemiyor. Ben de. Kimin öldürdüğünü bilemiyorum. Ortada bir ölü var. Ya o.Ya ben."

''Aranızda dolaşmak için giyiniyorum, hem de iyi giyiniyorum. İyi giyinene iyi değer verdiğiniz için...''
Etiketler: