AKAMPÜS AĞI :   KAMPUSWORKS | FOSBUK
Ödüle Doymayanlar
Giriş yap | Üye ol
55 kişi Akampüs'te
Ondan,BundanGeyikBunları Biliyor musunuz ? - Geyik
comenger
Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Bunları Biliyor musunuz ? - Geyik

Luzumsuz sayılabilecek ama ilginç olan ve pekte bilinmeyen bilgileri yazalım mı Ne dersiniz? ordan burdan toplamak serbesttir zaten konunun özü toplama bilgilere uygudur.
brnyln
way barbar tatarlar... bir de yıllardır bağırırız türkler barbar değil diye. barbar türkler işte, hakıymış bunu söyleyen gavurlar da...

aşağıda havadan söz etmişken bir arkadaş havadaki oksijen oranıyla alakalı 2 kısa cümle yazayım hemen. bilindiği gibi atmosferin %21 i oksijen, %78 i azot ve % 1 karbondioksit(bunun içinde başka gazlar da var)... bu oksijen oranın % 21 den daha yüksek olsaydı yanar biter kül olurduk. daha düşük de olsaydı kayan yıldız görmeyecektik.bilirsiniz ki kayan yıldız dediğimiz metoorların atmosferde yanmasıdır. yanmaz direkt başımıza yağarlardı. hatta arada düşenler olmuştur ama parçalanarak, ufalanarak.

Forum Mesajları
nazdrovya
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
pek işe yaramaz belki pratikte ama teoride ilginç
ilk biyolojik silahı tatarlar binlilerde cenevizlilere karşı kullanmış htahmin edin nasıl
cüzzam vb hastalıklı insanların cesedlerini mancınıklarla surların içine fırlatmışlar
brnyln
Aferin felaa.. Bak az önce izliyor olduğum film de alpaçino şöyle söyledi "Kenedy der ki; 'Bir hatayı düzeltmeyi reddetmediğin sürece hata değildir, ama reddedersen hata olur' ".. güzel de söylemiş bu suikaste uğrayan eski abd li başka. hata değildi senin de...
Lady D'arbanville
Bir insanı kapalı (havanın tazelenemeyeceği) bir yere kapattığınızda oksijensizlikten değil, karbondioksit zehirlenmesinden ölür.

Forum Mesajları
felaa
Ankara Üniversitesi
izledigim bi programda duyduklarımı aktardım sadece; haa pardon ansiklopedi karıştırıp aslına astarına bakmadıgım için ! lisede türkçe-matematikçilere verilen sayısal egitim ancak böyle amonyak sülfür asit vs gibi kelimeleri bilmemizi saglar sadece, anlamını neyim bilmek büyük bir mertebe olur.. biz sayısal egitim göremedik bilemeyiz efendiler!
topu da burdan tv programlarına atarım ben o zaman, çünkü ben bunu ünlü bir yapımcının agzından duydum, isim de veriyim hatta, altında ezilmekten kurtulmuş olurum belkim ; gani müjde'den duydum..
neyse bir bilgilendiren çıkıyor işte sizi ; yanlış bilgilendirmişim, bu sayede dogrusu yazanlar da oldu.
brnyln
Sevgili Felaa söylediklerin tamamen olmasa da çoğunlukla yanlış. Sayısal okumuş ve biyoloji bilen her insan bilir ki sidikte amonyak yoktur. üre vardır ve amonyak denizde yaşayan canlıların bolaştımla attıkları maddedir. Amonyağın atılması için bol su gerekir ve eğer insanlar amonyak olarak atacak olsalar kullanmaları gereken su insanları kurutacak kadar fazladır. Demek ki neymiş? izlemişsin ama yanlış izlemişsin ve yanlış biliyorsun. hem sidikte amonyak atılsa bile bu amonyağın beynin çalışmasını hızlandırdığı anlamına gelmez tam aksine amonyağın azlığının beyni çalıştırması anlamına gelir ki orda da yanlış bir varsayıma kapılmışsın.

peki nedir buna sebep olan?

Tamamen bilinçsel ve psikolojik rahatlama ile ilgilidir.(bundan sonrasını alıntı yapıyorum çünkü kendimi yormak istemiyorum)

insanlar yalnız yaşayamaz, mutlaka sosyal olmak zorundadır ve bu psikolojik bir gerçektir. Fakat insanlar yakınlarında başka bir insan olduğu zaman ego-süperego ve id tüm savunma mekanizmaları, tecrübe ve beklentileri açığa çıkarır bu yüzden insanlar sürekli stres altındadır.

Tuvalet olayı ise bir insanın ego-süperego ve id kavramlarının stresi minimuma indirdiği yerdir. Çünkü yalnızızdır, algılanmadığımız için savunma mekanizmasına gerek yoktur, beynin yönetmesi ve yönlendirmesi gereken düşünce ve kaygılar minimum seviyededir yani en rahat olunan yerdir. Sizi eleştirecek veya zarar verebilecek hiçbir etken kalmamıştır etrafta.

Boşaltma işlemi zaten vücuda rahatlık hissi verdiğinden beyin kendi ve vücudu koruma amaçlı tüm eylemlerine ara verir ve insanın düşünmek istedikleri kavramlara yüzde 90 a yakın bir konsantrasyon sağlar. Hem hafıza hem mantıklı düşünebilme yetisi güçlendirilmiş olur.

Forum Mesajları
felaa
Ankara Üniversitesi
bende dün televizyonda zaplarkene bişey ögrendim ; hemen paylaşayım :D

hani anketlerde hep sorarlar ya, en çok ilham gelen yer, veya en yaratıcı oldugunuz yer diye ; bunun cevabı da genelde ''tuvalet'' olur.. herkesler duymuştur bunu :D
evet dün bunun bilimsel boyutunu da ögrendim, megersem dogruymuş bu ''tuvalet'' mevzusu

sidikteki amonyak beynin damarlarını mı açıyormuş napıyormuş, insanlar daha yaratıcı oluyormuş bu sayede :D yani, kafanıza bi soru felan takılınca siz en iyisi bi ugrayın şuraya, işe yarıyormuş sahiden ; bilim öyle diyor, ben degil

Forum Mesajları
zeyneepp
Yurt Disi
Hapşırdığımız zaman, kalbimiz dahil olmak üzere, tum vücut
fonksiyonlarımızın bir an için durdugunu biliyor muydunuz?
Kadınların, erkeklere gore iki kat daha fazla göz kırptığını da
sanırız hiç bilmiyordunuz?
Hele hele hamam böceklerinin 250 milyon yıldır yaşadıkları
halde,hiçbir değişime uğramadıklarından da kesinlikle haberiniz
yoktu! iste simdi oldu.!

Forum Mesajları
uctunctas
İstanbul Teknik Üniversitesi
havlayan köpek ısırırmış çömel bişi yapmaz derler ya taş almak için çömelmek de daha da kızdırırmış toplama bilgi değildir:)çömelmek ne lan?
SİRİLLO
sunay akının yalancısıyım ben....

bize hep tembellikten diye anlatmışlardı oysa

AGUSTOS BOCEGI HIKAYESI

Bir agustos bocegi dogmadan once topragin altindaki bir lavrada ortalama
olarak 12 yil bekler. Evet, tam 12 yil.
12 yillik hapislikten sonra dunyaya gelen garibanin omru adinda yazilidir: Agustos.
Yani topu topu bir ay...
Sarki soyleyen yalnizca erkek agustos bocegidir.
Cunku disi, en guzel sarkiyi soyleyeni kendine es sececek ve ciftlesecektir.
Dusunsenize, 12 yil topragin altinda bekle, disari cik. Omrun bir ay...
Buldun, buldun... Bulamadin, bir daha yok.
Siz olsaniz calisir miydiniz?