Bu site kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerez kullanmaktadır. Detay için tıkla!
X

Gençdes Destekleri Devam Edecek mi?

2533 kez okundu
24 mayıs 2016 salı

Türkiye Avrupa'da genç nüfusun toplam nüfusa oranı en yüksek olan ülkesi. 16 milyonun üzerinde bir nüfus anlamına gelen bu dinamik kitlenin sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler gibi etkinliklerine destek olacak olan proje GENÇDES hayata geçiriliyor. Hükümetin en son vaatlerinden biri olan GENÇDES projesi ile ilgili son durumu sizlere ilk şu haberimizde duyurmuştuk.

Hükümet Gençlere Hangi Sözleri Vermişti?
Gençlerin proje bazlı karşılıksız destek vermeyi öngören GENÇDES programını hayata geçiriyor.
Gençlerin sanatsal etkinliklere katılımının teşvik edilmesi ve genç sinemacıların daha üretken olması için kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek ve hibeler verilecek.

Yeni hükümet kurulmadan önce Başbakan Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Sevgili gençler siz projenizle gelin, AK Parti hükümeti size destek de olacak, sermaye de verecek. Siz yeter ki Türkiye'nin değerine değer katmak için, iş kurmak, istihdam oluşturmak için teşebbüs edin. İşgücü piyasamızı daha esnek hale getirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Çalışma hayatına güvenceli esneklik sağlayacak desteklemeler yapıyoruz. Süreklilik arzetmeyen işlerde kayıt dışı çalışan vatandaşlarımızı kayıt altına alarak istihdam edilmelerini hedefliyoruz. Kamuda çalışan taşeron işçimizi asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan kamuda istihdam edeceğiz. 1 Kasım seçimleri öncesinde sadece asıl işte taşeron çalışan işçilerimizi kamuya alacağımızı söylemiştik ancak bunu daha da genişlettik. Orta ve üst teknolojik yatırımların artırılması çok önemlidir. Yatırım ortamını genişletmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için konut desteğini başlatıyoruz. Banka hesaplarında biriktirdikleri paranın yüzde 20'sini ödeyeceğiz. Gençlerimize çeyiz desteği veriyoruz. "

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'dan da Gençdes ile ilgili bir açıklama geldi. Bu açıklama ise şöyle:
"Önümüzdeki yıl içerisinde, GENÇDES (Gençlere Destek Programı) kapsamında, gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine, yaklaşık 50 milyon liralık bir bütçe ayırmış durumdayız" dedi.
Önümüzdeki yıl içerisinde, GENÇDES kapsamında, gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine, yaklaşık 50 milyon liralık bir bütçe ayırmış durumdayız. Çünkü gençler için kültür ve sanatı cazibe haline getirmezsek, teşvik etmezsek, gençlerimizin, kültür ve sanat alanında bir içsel yolculuğa çıkmalarını eğer teşvik edip yardımcı olmazsak, maalesef toplumsal alanda bir sığlaşma ortaya çıkıyor.

GENÇDES projesi ile, gençler sportif kültürel ve sanatsal faaliyetlerini hayal ettikleri gibi gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklar. Bakalım yeni hükümet bu projeyi devam ettirecek mi, yoksa gençler yine kendi başlarına mı kalacaklar?

Etiketler: Gençdes