Bu site kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerez kullanmaktadır. Detay için tıkla!
X
HABERLER
KAMPÜSTEN
YORUMLAR
KÜNYE
ÜYELER
Kuruluş: 1956
Öğrenci Sayısı: 26500
Rektör: Prof. Dr. Mustafa Verşan KÖK

YORUMLAR

Osman Öztürk
6 yıl önce
İktisat bölümü binasıyla da hocalarıyla da eğitimiyle de ilginç bir bölüm. Muhtemelen Teknik üniversite olmasından dolayı, İktisat bölümüne ve diğer İİBF bölümlerine olan ilgi ve bakış az ve değişiktir. Bölüm binası eski bir bina ve Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi ile paylaşmakta.(yeni binayı maalesef İşletme ve Uluslararası İlişkiler paylaşıyor) ve kampüsün biraz daha ayrı bir noktasında. Dışarıdan bakıldığında bütün İİBF bölümleri bir görülse de maalesef öyle değil. Hem sayısal hem de sözel zeka gerektirebilecek bir bölüm. Özellikle ilk sene görülen ve birçok konuda "benim bunlarla ne alakam olacak" diyeceğiniz Calculus derslerini mühendislerle birlikte aldığınız için baya zorlamaktadır. Ama bir yandan da uzun makaleleri, ders notlarıyla sürekli okumanızı gerektirecek bir bölüm. Bu yüzden bilinçli bir şekilde ve isteyerek gelmeyen bir insan için büyük işkence olabilecek bir bölüm. Tabi ODTÜ'nün adının avantajını ve faydasını bu bölümde de görebileceksiniz. (Öyle umuyoruz.) Özellikle özel sektörde denetim, vergi, müşavirlik, müfettişlik, uzmanlık alanlarında son derece itibarlı bir şekilde mezun olabiliyorsunuz. Bir de kendinizi göstermeye başlarsanız, zaten okulunuz bitmeden iş bulma ihtimaliniz bile yüksek. Ancak dediğim gibi bölümün de kendi çapında zorlukları var. Bağlayan derslerden dolayı okul uzatmaya oldukça müsait bir bölüm. Sürekli çalışmak, dersleri ve recitationları takip etmeyi gerektiren bir bölüm. (Maalesef sadece sınav haftası bakar öğrenir ezberlerim diyerek olmuyor, denendi). Yani emek isteyen bir bölüm. Bu yüzden diğer üniversitelerdeki iktisat bölümlerinden baya bir farklı bir İktisat...

Osman Öztürk
6 yıl önce
Okul yemekhanesinde öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün, 4 çeşit yemek verilmektedir. Öğün başına ücret 2.15 TL olup, son 30 gün içerisinde 12 öğünden fazla yemek yiyen öğrenciler için 1,75 TL'ye düşmektedir. Kiosk aracılığıyla öğrenci kimliğinize yükleyeceğiniz para ile yemekhaneden yararlanabilirsiniz. Yemekhane haricinde her bölümde kantin bulunmaktadır. Çarşı bölgesinde de Burger King, Teras, Susam, Kebap 1956, Hocam, Makara gibi birçok yemek yiyebileceğiniz kafe/restoran bulunmakta. Ayrıca Çatı ve Arka Bahçe'de de açık büfe yemek bulabilirsiniz. Aynı zamanda A4 kapısının 50 metre ilerisinde kafeler bulunmaktadır.

Osman Öztürk
6 yıl önce
Kampüs içinde 2 yurt bölgesi ve toplam 19 yurt bulunmaktadır. Numaralı yurtlar ile Faik Hızıroğlu, Osman Yazıcı ve EBİ Öğrenci konukevleri Doğu yurtlar bölgesinde bulunmaktadır ve çarşıya, yemekhaneye vs. daha yakındadır. Batı yurtlar bölgesinde de İsa Demiray, Faika Demiray, Refika Aksoy ve 19. yurt bulunmaktadır. Ücretleri oda sayısına ve özel/standart olmasına göre değişir. Standart yurtlara başvurular dönem içinde ve sonunda belli tarihlerde yapılmaktadır. Yurtlarda yüksek hızda internet bağlantısı, bilgisayar laboratuvarları, kantin, çalışma & çizim salonları ve dinlenme salonları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kendi yemeğini yapabileceği mutfaklar ve 24 saat sıcak suya erişim vardır. Öğrenciler yurtlar bölgesine yakın olan spor salonunda, açık sahalarda, yüzme havuzunda ve tenis kortlarında spor yapabilirler. Ayrıca yurtlar bölgesinde, sağlık hizmetleri için 24 saat ulaşabileceği Sağlık ve Rehberlik Merkezi mevcuttur.

Osman Öztürk
6 yıl önce
Kampüs içinde Çarşı bölgesinde bulunan Dereağzı ve Teknoart fotokopi merkezlerinden ders notlarına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda her bölümün kendi kantininde / fotokopisinde de bölüm derslerine dair notlar bulunabilir. Bunun haricinde A4 kapısının 50 metre ilerisinde bulunan kırtasiyeden de ders kitaplarının fotokopilerine uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

Osman Öztürk
6 yıl önce
Kampüse ulaşım genellikle minibüslerle oluyor. Kızılay Güvenpark'tan ve Ulus'tan kalkan minibüslerle kampüse ulaşmak mümkün. Aynı zamanda Ayrancı hattındaki minibüslerle de Balgat üzerinden gelerek A4 kapısına ulaşabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise metro. Koru - Çayyolu metro hattını kullanarak ODTÜ durağında inebilirsiniz ve A1 kapısından giriş yapabilirsiniz.

Kampüs Gezgini
7 yıl önce
Kızılay’dan 132 ve 198 numaralı otobüslerle ODTÜ’ye ulaşabilirsin. Otogardan direk kampüse geleceksen 417 numaralı otobüsü tercih etmelisin. Ayrıca bulunduğun semte göre en kolay nasıl gideceğini belediyenin sitesinden veya mobil uygulamasından bakabilirsin.

Kampüs Gezgini
7 yıl önce
ODTÜ’lü öğrencinin her derdine deva olan fotokopi merkezi Çarşıdaki Dereağzı
Fotokopicisi’dir. Ders kitaplarını ders kodları ve hoca adı eşliğinde barındırır. Kütüphane fotokopisinde kitapların %7’sinden fazlasını çekmez.

Kampüs Gezgini
7 yıl önce
Hem öğrenci kesesinin dostu olan, hem de 4 çeşit yemeği bir arada yemek istiyorsan yemekhaneden şaşmamalısın. Çarşı da ise oldukça fazla seçenek vardır, Burger King, pizzacı, makarnacısı ne ararsan bulabilirsin. Çatı da açık büfe yemek için ideal.
100. Yıl’da semt pazarı perşembe ve pazar günleri kurulur, buradan taze meyve sebzeni alabilirsin. BİM, Şok, A101 gibi marketlerin yanı sıra Migros’un da kampanyalarını takip ederek alışverişini ucuza getirebilirsin. Cepa ve Kentpark alışveriş merkezlerinden de her türlü ihtiyacını karşılayabilirsin.

Kampüs Gezgini
7 yıl önce
ODTÜ yurtları 3’e ayrılır; numaralılar, özel yurtlar ve kampüse epey uzakta olan Aksoy ve Demiray yurtları. Çarşıya yakın olan yurtlar numaralı ve özel yurtlardır. Numaralı yurtlar 4 kişilik küçük odalıdır. Özel yurtların ücretleri yüksektir. Aksoy ve Demiray yurtları konforlu ama kampüse uzaktır.
Okula en yakın semt 100. Yıl’dır, buradaki evler pahalı ve eskidir fakat okula yürüyerek 10 dakikada ulaşabilirsin. İkinci el eşya için Ulus’taki İtfaiyeciler Çarşı’na gidebilirsin. Ayrıca hem ev hem eşya için sosyal medyadaki sayfaları takip etmende fayda var.

Kampüs Gezgini
7 yıl önce
Son dönemde Toolbar 100. Yıl için oldukça popüler bir cafe. Bunun dışında ise Bahçelievler ve Leman Kültür arkadaşlarınla iyi vakit geçirebileceğin, lezzetli yemekler yiyebileceğin güzel cafeler arasında yerini hiç kaptırmaz ?

Bahçelievler, Tunalı ve Çayyolu’nda akşamları eğlenebileceğin yerler bulabilirsin. Ayrıca bir Ankara klasiği Kızılay-Sakarya Caddesi’nde ise öğrenci kesesine uygun canlı müzik yapan güzel mekânlar bulabilirsin.