4161 kez okundu
30 haziran 2015 salı
19 Mayıs 2015 tarihinde Washington’da Beyaz Saray’da Brain Initiative Komisyonu Başkanı ve heyetiyle bir araya gelen üniversitenin heyeti, bu görüşme sonucunda Üsküdar Üniversitesi'ni “Gelişen Yenilikçi Nöroteknolojiler yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi" programının Türkiye temsilcisi yapmayı sağladı.
Beyin araştırmaları, beyin haritalanması ve beyin hastalıklarının maliyetinin düşürülmesi gibi Ortadoğu’da birçok çalışma, Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek. Üsküdar Üniversitesi “THE BRAIN” temsilciliği kapsamında yine Kasım 2015'te Brain Initiative, SBMT (Beyin Haritalama ve Tedavi) Komisyonu’nun da katılımı ile “Beyin Araştırmaları Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyumdan alınacak sonuçlar Kasım 2015’de Antalya’da gerçekleşecek G20 zirvesinde paylaşılacak.
Üniversitenin teknolojik altyapı özellikleri ise şunlar:
Üsküdar Üniversitesi yerleşke alanları, laboratuvarları, akıllı tahta ve dijital ekranlar sistemi ile donatılmış sınıfları ile güçlü bir altyapıya sahip. Öğrencilere ve personele kablolu, kablosuz internet erişimi sunarak bilgiye kolay ulaşabilecekleri bir alt yapı hizmeti sunuluyor. E-Posta ve kurum içi haberleşme programlarımız sorunsuz şekilde çalışmakta olup, öğrencilere ise Microsoft alt yapısı ile mail hizmeti veriliyor. E-kütüphanede İ-Mac ve Windows işletim sistemli bilgisayarları bir arada kullanma imkânı sunuluyor.
Üniversitenin yerleşkesinde fiber internet teknolojisi kullanılarak her noktadan internet erişimi Wi-Fi aracılığı ile sağlanıyor.
Kütüphanede araştırma yaparken aynı zamanda interneti kullanan öğrenciler, bilgiye daha hızlı erişebiliyor.
Her katta bulunan 42" ekranlarda güncel duyuruları yayınlayarak öğrenciler bilgilendiriliyor.
Sınıfların giriş kapılarında 10" ekranlar yer alıyır. Bu ekranlarda o sınıfta hangi dersin olduğu, ne kadar öğrencinin derste yer aldığı otomatik olarak gösterilerek Türkiye'de ilk defa kullanılan sistem hayata geçirilmiş oldu.
Kaynak Yeniakit