7124 kez okundu
06 nisan 2018 cuma
Yeni STEAMWIN dönemi başlıyor. 13 Nisan 17:30'da Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirecek etkinliğe davetlisiniz!
STEAMWIN, (Science, Technology, Engineering, Art & Math) akademisyenlere, bilgi iletişim teknolojileri profesyonellerine ve STEAM öğrencilerine ilham veren network kurmalarını sağlayan bir TurkishWIN & BinYaprak projesidir. STEAMWIN Konferanslarında rol modellerin anlatımıyla “O yaparsa ben de yaparım” dedirten teknik kariyerlerinde başarıya ulaşmış, ilham veren konuşmacılar hikayelerini STEAM derecesinde eğitim gören, bu alanda çalışan kişilere ilham vermeyi hedeflemektedir. 2017-2018 Bahar dönemi akademik yılının ilk etkinliğidir.
Bu konferansta şahane beş konuşmacı yer alacak:
Dilek Duman- Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı, Denizbank
Dr. Emine Serdaroğlu- Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi, Boğaziçi Üniversitesi
Doç. Dr. Nilüfer Özyurt- İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi
Sertaç Yerlikaya- Endüstri 4.0 Platformu Başkan Yardımcısı, Boğaziçi Üniversitesi
Yeliz Turunç- Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Çözüm Satış Yöneticisi, Microsoft
Konuşmacılar hakkında:
Dilek Duman: 1997 yılında DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’na katılan Dilek Duman, 1997-2004 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü, 2004-2008 tarihleri arasında Intertech Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1 Ocak 2009’dan itibaren DenizBank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
Kariyer hayatına 1989 yılında yazılım mühendisi olarak başlayan Dilek Duman, 1993 senesine kadar Intertech bünyesinde Teknik Danışman olarak görev almıştır. Dilek Duman lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.
Ocak 2009 itibari ile DenizBank’a Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Dilek Duman, yönettiği Intertech, Merkezi Operasyon, Organizasyon, CRM, Hizmet Kalitesi, Çağrı Merkezi ve Kartlı Ödeme Sistemleri ile birçok projeyi gerçekleştirmektedir.
Dr. Emine Serdaroğlu: Piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı, Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Ecole Française d’Istanbul Pierre Loti lisesinden Bakalorya Derecesi ile mezun oldu. Illinois Wesleyan Üniversitesi (Illinois Wesleyan University) Müzik Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi. Lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürdürdü. Piano performansı dalında lisansını (BM) magna cum laude derecesi ile tamamlayarak mezun oldu. Austin Texas Üniversitesi’nde (University of Texas at Austin) Prof. Dr. William Race ile çalışarak, piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans (MM) derecesini aldı. Ayrıca, Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile perfeksiyon çalışmaları yaptı. 1997 yılında Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak ders vermeye başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde PhD çalışmalarını tamamladı ve Dr. ünvanını kazandı.
Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İstanbul ve Ankara’da resitaller veren sanatçı, solo piyano çalışmalarının yanı sıra Türk ve yabancı şancı ve farklı enstrümanlar ile oda müziği çalışmaları yaptı, yurt içi ve yurt dışında konserler verdi. 1998 yılından bu yana, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ile birlikte “CelloPianoDuo” ikilisi olarak, yurtdışında İsveç, Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Sırbistan, Belçika, KKTC, Hindistan ve Brezilya’da, yurt içinde İstanbul’un önde gelen konser salonlarında, Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Ayvalık, Bodrum, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Kars’da konserler verdi ve festivallere katıldı.
Dilbağ Tokay ile birlikte kaydettiği, “Turkish Music for Cello and Piano” adlı CD’si 2015 yılında NAXOS tarafından yayınlandı, 2016 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü"ne layık görüldü. Yurt içi ve yurt dışında radyo ve televizyon programlarına konuk olarak katıldı, röportaj ve konserleri yayınlandı.
Dr. Emine Serdaroğlu, tam zamanlı Öğretim Görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim vermeye devam etmekte; Türk bestecileri ve piyano pedagojisi alanında araştırma çalışmalarına devam ederek, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen konferanslara aktif olarak katılmaktadır.
1863 Yılında kurulan ve kurumsal, kamusal ve sivil toplum alanında pek çok lider yetiştiren Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nin lider ve girişimcilere yönelik Executive MBA Programının Direktörü ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu’nun Başkan Yardımcısı olan Sertaç Yerlikaya aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde de ‘Yönetim Simulasyonu’ dersleri ve kurumlara yönelik ‘Dijital dönüşüm ve Inovasyon’ programlarında ‘Business 4.0’ seminerleri vermektedir.
Sertaç Yerlikaya: Sertaç perakendecilikten telekoma, hızlı tüketim ürünlerinden danışmanlığa geniş bir yelpazede iş tecrübesine sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mühendislik Yönetimi’nde masterını tamamlamıştır. İş hayatına Yapı Kredi’de başlamış, Boyner Holding’te perakendecilik, Eczacıbaşı Yapı Grubu’nda inşaat sektöründe farklı pozisyonlarda çalıştıktan sonra Deloitte’da kıdemli danışman olmuştur.
Sertaç British American Tobacco’nun Türkiye operasyonunun kuruluşundan itibaren finanstan bilgi işleme farklı yönetim pozisyonlarında çalıştıktan sonra Bölge Başkanı’na raporlayan, Afrika ve Ortadoğu’da geniş bir coğrafyadan sorumlu, Strateji Planlama Yöneticisi olarak çalışmıştır. Daha sonra Turkcell’de Strateji Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olmuştur. Türkiye’nin ilk online fotokitap servisi olan Afillikitap.com’un kurucusudur.
Türkiye’nin önde gelen kadınların güçlendirilmesi ve rehberlik ağlarında aktif olarak yer alan Sertaç, Flow Coaching International’da ICF ACTP Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu’nu tamamlamış ve FCPC unvanını alarak Profesyonel Koç olmuştur.
Doç. Dr. Nilüfer Özyurt Zihnioğlu, Boğaziçi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesidir. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İTÜ İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bünyesinde, Yapı Malzemeleri alanında tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında Northwestern Üniversitesi, İleri Çimento Esaslı Malzemeler Araştırma Merkezi bünyesinde 3 yıl çalışmış, ve bu dönemde Northwestern Üniversitesi, İTÜ, İstanbul Üniversitesi, ve TÜBİTAK gibi farklı kurumlardan destek almıştır.
Dr. Özyurt Zihnioğlu, aynı zamanda BÜ, İnşaat Mühendisliği, Yapı Malzemeleri laboratuvarı koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Araştırmaları, beton yollar, sürdürülebilir malzeme teknolojileri, çimento esaslı kompozit malzemelerde lif dağılımı, reoloji, durabilite, mekanik davranış ve yüksek sıcaklık etkisinde beton konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Dr. Özyurt Zihnioğlu’nun bu konularda yayımlanmış 45 adet bilimsel makale/bildirisi 800’den fazla atıf almıştır.
Yeliz Turunç, 1999’da Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Doğan Online’da Sistem Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Koç.net ve Koçsistem’de sistem mühendisi ve teknik danışmanlık yaptı. 2006’da PMP sertifikasyonunu almasının ardından kurumsal sektörde büyük proje ve programlar yönetti. 2007-2012 yılları arasında Koçsistem’de yöneticilik görevleri üstlendi. 2009’da Koç Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.
2013 yılından beri Microsoft’ta çalışmakta olan Yeliz Turunç, şu anda Orta Doğu ve Afrika Bölgesinde Proje ve Portföy Yönetimi Çözümlerinden sorumlu satış yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
Kayıt için linke tıklaman yeterli.